neo

ΚΚ

Ποιος σκότωσε τον κύριο x;


Ποιος σκότωσε τον κύριο x;
Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ;
Ένα ταξίδι στον χρόνο... Ένα έγκλημα... 'Ενα απρόσμενο φινάλε...
Υπάρχουν αλάνθαστοι δολοφόνοι;
Μπορεί κανείς να διαπράξει το τέλειο έγκλημα;
Το 1900 στο Παρίσι, σε ένα από τα σπουδαιότερα συνέδρια των μαθηματικών, δολοφονείται ο φημισμένος Καθηγητής Χ.
Οι κορυφαίοι μαθηματικοί όλων των εποχών θεωρούνται ύποπτοι.
Ποιος, τελικά, σκότωσε τον Καθηγητή Χ;
Θα αποκαλυφθεί η αλήθεια;
Βραβευμένο με το 3ο Βραβείο στο 6ο Πανευρωπαϊκό Forum Πρωτοπόρων Καθηγητών του Προγράμματος Συνεργάτες στη Μάθηση της εταιρείας Microsoft.

Δείτε το μυθιστόρημα σε προβολή PowerPoint (pps)
29/3/2014
Πατήστε ΕΔΩ για να το δείτε σε παρουσίαση PowerPoint (προβολή pps)



Παρίσι, 1900. Σε ένα από τα σπουδαιότερα επιστημονικά συνέδρια ο φημισμένος Καθηγητής Χ, δολοφονείται. Οι κορυφαίοι φιλόσοφοι και μαθηματικοί επιστήμονες όλων των εποχών θεωρούνται ύποπτοι. Ποιος, τελικά, σκότωσε τον Καθηγητή Χ;

Στη νέα έκδοση του βραβευμένου graphic novel Ποιος σκότωσε τον κύριο Χ; του Θοδωρή Ανδριόπουλου, η δολοφονία του Καθηγητή Χ γίνεται η αφετηρία ενός συναρπαστικού ταξιδιού στην ιστορία της φιλοσοφίας και της επιστήμης. Το μυθιστόρημα βασίζεται σε πραγματικά περιστατικά και οι ήρωες της ιστορίας είναι αληθινά πρόσωπα, που συντέλεσαν με τρόπο μοναδικό στην πρόοδο της επιστήμης.




Κορυφαίοι φιλόσοφοι και επιστήμονες όλων των εποχών πρωταγωνιστούν άθελά τους στην ιστορία ενός εγκλήματος με βασικό κίνητρο την εύρεση της αλήθειας.

Ο Νταβίντ Χίλμπερντ, ο Ρενέ Ντεκάρτ, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ο Πιέρ Φερμά, ο Ισαάκ Νεύτων, ο Γκότφριντ Λάιμπνιτς, ο Μπλεζ Πασκάλ, ο Λέοναρντ Όιλερ, ο Μπέρναρντ Ρίμαν, ο Καρλ Φρίντριχ Γκάους, ο Φειδίας, ο Ογκιστέν Λουί, ο Ζαν Μπατίστ Ζοζέφ Φουριέ, η Μαρί-Σοφί Ζερμέν, ο Συμεών Ντενίς Πουασόν, ο Εβαρίστ Γκαλουά και ο Κουρτ Γκέντελ πρωταγωνιστούν άθελά τους σε μια ανατρεπτική υπόθεση δολοφονίας με μαθηματικούς γρίφους. Για να εξιχνιάσεις το έγκλημα, αρκεί να ερευνήσεις τα άλλοθι των υπόπτων και να ανακαλύψεις την αλήθεια. Κανένα πρόβλημα δεν είναι ανίκητο.

Το βιβλίο απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες που αγαπούν τα graphic novels.

Πηγή:
http://www.elculture.gr/
http://www.biblionet.gr/
Μαθηματικά και Λογοτεχνία http://mathandliterature.blogspot.gr/

excellence.sch.gr